6 Ocak 2011 Perşembe

~Doğal Afetler Ardından Tasarım ~



"Afetler oluşum sebeplerine, frekanslarına, risklerine, etki sürelerine, başlangıç hızlarına, etki alanlarına, tahrip güçlerine, önceden tahmin edilebilirlik özelliklerine, kontroledilebilirliklerine ve insanlara zararlarına göre tasarımlarda yeni ifadeler kazanacaklardır." 
    I. Türkiye iklim değişikliği kongresi 2007, Bildiri Kitabı


Keetra Dean Dixon, Blood Puddle Pillows(Kan gölü yastık)
Keetra Dean Dixon, tasarladığı kan görünümlü yastıklar, görsel hafızamızda kalan, görmeye alıştığımız ölü insan bedeni ve kafasını çevreleyen kan birikintisine gönderme yapan bir tasarımdır.
Doğal afetler, toplumun sosyoekonomik ve sosyokültürel faaliyetlerini önemli ölçüde aksatan, can ve mal kaybına neden olan doğal olaylar olarak tanımlanmaktır.1 Dünya nüfusunun hızla artmasıyla toprak ve su kaynakları aşırı şekilde kullanılmakta, kayıplara neden olan doğal afetlerin etkileri de gün geçtikçe çoğalmaktadır.2 
 Her zaman içinde bulunduğumuz duruma olan inanılmaz adaptasyonumuz, afet sonrası gözlerimizin önüne serilen dehşet manzaralarına karşı, daha önce hiç akla gelmeyecek kavramlar yaratmaya devam etmektedir.
 


 1    ”Encyclopedia of the Atmospheric environment”Atmospherei Vlimate and environment information Programme, UK, 2000
2 Ceylan Abdullah., Meteorolojik karakterli doğal afetlerin zamansal ve bölgesel dağılımı,III. Atmosfer bilimleri sempozyumu,19-21 Mart,s;455-465,İstanbul,2003

0 yorum:

Yorum Gönder